ÖĞRENCİNİN DİLİNDEN OKULUMUZ - MAYIS

31.07.2023 183

Okulumuzda Mayıs ayında neler oldu? Birlikte hatırlayalım.

Din öğretimi genel müdürlüğü’nün düzenlediği 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Genç Sada Kur’ân-I Kerim’i Güzel Okuma Yarışması İstanbul İl Finali okuşumuzda yapıldı. Yarışmaya İstanbul Avrupa ve Anadolu yakasından toplam 21 okul katıldı. Yarışmaya katılan öğrencilerden Sancaktepe İlçesi Musa Efendi İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrenim gören İsmail Berat AĞCAKAYA İstanbul birincisi oldu. Tüm katılımcılara hediyelerini, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Celalettin KAPUSUZ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısıyken emekli olan Faik KAPTAN, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa ÖZEN ve Ümraniye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet DEMİRKALP takdim etti.

31-07-202331-07-2023

Öğrencilerimiz piknik etkinliği gerçekleştirdi.

Yabancı dil bölümü 6. sınıf öğrencileri ile yabancı dil edinim ve öğretimi açısından temel yaklaşımlardan biri olan CLIL kapsamında, İngilizce ve Fen Bilimleri dersini bir arada kullanarak ‘Nesli Tükenen/Tükenme Tehlikesi Bulunan Hayvanlar’ konusunu işledik ve Tabu oyunu ile dersimizi eğlenceli hale getirip, öğrendiklerimizi pekiştirdik.

Yabancı dil bölümü 6. sınıf öğrencilerimizle 'Saving The Planet' ünitesi kapsamında sloganlarımızı hazırladık ve pankart haline getirdik.

Sosyal Bilgiler dersinde “Yaşadığım Yer ve Yönetimi” konumuz kapsamında belediye başkanı ve muhtar seçimlerini gerçekleştirdik. Özverili bir şekilde seçim çalışmalarını yürüten öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Okulumuz öğrencileri, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nüm uyguladığı “Mümkün” projesi kapsamında şiir dinletisi düzenlediler.

5. Sınıf Öğrencileri ile beraber Arapça - İngilizce Kahvaltı Etkinliği gerçekleştirdik.

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulayan 5 ve 6. sınıf öğrencilerimize 31 Mayıs tarihinde sene sonu izleme değerlendirme sınavı yapıldı.

31-07-202331-07-202331-07-202331-07-2023